Inspiratiecarrousel Sterk in je werk – behoud

Meld je aan!
04 april 2024 12:30 - 17:00 uur
Vergroot je werkplezier, werkvermogen en talent
Inzicht in onderliggende denkpatronen en gevoelens

Werkplezier, werkvermogen en inzet van talent zijn van invloed op hoe je in je werk staat en erover denkt. Soms ben je je daar helemaal niet van bewust of niet zo mee bezig. Juist het inzicht dat je hier zelf regie op kunt nemen en bewuste keuzes in kunt maken, zorgt ervoor dat je meer werkplezier ervaart, steviger staat in werk en talenten veel beter benut. Dat geldt voor jezelf, én voor de professionals waar jij leiding aan geeft en/ of HR voor faciliteert.

Kom samen met een collega van de werkvloer op donderdag 4 april naar de Inspiratiecarrousel Sterk in je werk – Behoud en ontdek middels drie workshops en een coachinggesprek wat het jou, je collega en jullie organisatie kan brengen!

Zelf ervaren via de inspiratiecarrousel Sterk in je werk

In de huidige krappe arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn is behoud van medewerkers een belangrijke draaiknop waar je als HR-professional of leidinggevende aan kunt draaien. Door volop te investeren in aandacht voor je medewerkers, hun loopbaan en duurzame inzetbaarheid draag je eraan bij dat ze behouden blijven voor jouw organisatie.

Hoe ga je het gesprek aan over deze belangrijke onderwerpen? Hoe herken je samen denkpatronen en gevoelens die van invloed zijn op onder meer werkplezier en loopbaanontwikkeling? Hoe zorg je dat medewerkers daar eigen regie op nemen? Welke invloed heb je als collega, HR-professional of leidinggevende en welke invloed hebben jouw eigen denkpatronen op de dialoog? Tijdens de unieke bijeenkomst op 4 april, mogelijk gemaakt door het landelijke project Sterk in je werk, gaan we hier dieper op in.

In een veilige setting en kleine groepjes volg je drie workshops met de andere HR/leidinggevenden en heb je een individueel coachinggesprek gericht op denkpatronen en gevoelens die van invloed zijn op met name werkplezier, werkvermogen, talentontwikkeling en het loopbaanpad. Parallel hieraan volgt jouw collega van de werkvloer eenzelfde route met andere medewerkers van de werkvloer.

Programma

We starten de middag plenair met maximaal 24 personen uit 12 organisaties. Vervolgens gaan we in vier groepen (twee groepen medewerkers en twee groepen HR/leidinggevenden) uiteen. Er zijn drie workshops die je in een kleine groep van maximaal zes personen volgt. Zo is er alle aandacht voor ieders inbreng. We zorgen voor een veilige setting om de onderwerpen bespreekbaar te maken. Tijdens een gezamenlijke afsluiting blikken we in z’n algemeenheid terug op het geleerde, en wat je daarvan mee naar huis neemt.

Route HR/leidinggevende

 • Workshop Talent in kaart
 • Workshop (Nog) meer plezier in je werk
 • Workshop Spiegel van invloed
 • Individueel coaching gesprek

Route medewerkers

 • Workshop Talent in kaart
 • Workshop (Nog) meer plezier in je werk
 • Workshop Grenzen stellen
 • Individueel coaching gesprek

Bekijk hier een beknopte beschrijving van de workshops.

Cadeautje voor jezelf
Deze middag is echt een cadeautje voor jezelf! Want wanneer sta je nu zelf eens stil bij je werk en je loopbaan en kun je sparren over je rol met HR/direct leidinggevenden van andere zorg- en welzijnsorganisaties? Hoe mooi zou het zijn als je de gezamenlijke ervaringen kunt delen met je collega die ook de route doorloopt! En wellicht dat je vervolgens samen de dialoog intern verder kunt brengen tussen medewerker en HR/ direct leidinggevende over de denkpatronen en gevoelens die van invloed zijn op de loopbaan.

Om de dialoog tussen professional en leidinggevende/HR te stimuleren is bewust voor een duo-opzet van de bijeenkomst gekozen. Vanuit het gezamenlijk belang kun je samen het geleerde breder in de organisatie te brengen. Vraag dus een collega van de werkvloer om mee te komen (introducé op het inschrijfformulier).

Voor wie?
 • Professionals primair proces
 • HR-adviseurs/ DI-adviseurs
 • Lijnmanagers

Deze bijeenkomst is voor leden van WZW (max.12 professionals primair proces en 12 HR/leidinggevende van 12 verschillende organisaties).

Stuur deze uitnodiging gerust door naar collega HR/direct leidinggevenden als je vermoedt dat de bijeenkomst ook voor hen van meerwaarde is.

Datum
Donderdag 4 april 2024

Tijdstip
12:30-17:00 uur
Inloop is tussen 12:00 en 12:30 waarin WZW je een kleine lunch aanbiedt.

Locatie
Attent Zorg en Behandeling, locatie Rhederhof, Worth Rhedenseweg 45, 6991 DV Rheden

Kosten
Deze bijeenkomst is gratis voor leden van WZW en wordt financieel mogelijk gemaakt vanuit subsidie Sterk in je Werk.

Informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met projectmanager Marlijn ter Maat, m.termaat@wzw.nl  of 06  824 26 007.

Heb je een vraag of behoefte aan verdere informatie over de mogelijkheden van Sterk in je werk voor werkgevers? Neem gerust contact op met Wendy Penning, projectmanager Sterk in je werk, w.penning@wzw.nl. We kijken graag samen naar wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door op onderstaande button te klikken en het bijbehorende inschrijfformulier in te vullen. Je collega van de werkvloer schrijf je in op het aanmeldformulier als introducé.
Let op! Aanmelden kan alleen als duo.