Geplaatst op 28 mei 2020 16:22

4e Leerlingenpoule zij-instroom VIG-MZ3 in september van start

Op maandag 16 maart startte de werving voor de vierde leerlingenpoule zij-instroom Verzorgende IG/ Maatschappelijke zorg op MBO niveau 3. Deze dag viel samen met de sluiting van de scholen en een dag eerder waren alle horecagelegenheden dichtgegaan: De intelligente lockdown vanwege de coronacrisis was een feit!  Wat te doen met de leerlingenpoule? Susanne Haarsma, programmamanager bij WZW, vertelt hoe dat verder ging.

‘Na een kleine inventarisatie met de deelnemende zorgorganisaties bleek al snel dat men juist nu graag dit project wilde doorzetten. Er is en blijft nog altijd een tekort aan Verzorgende/MZ. De doelgroep zij-instroom is een zeer welkome groep, want, snel inzetbaar, mede door de verkorte intensieve opleiding en de dubbelkwalificatie. De zij-instromers nemen veel levens- en werkervaring mee én zijn zeer gemotiveerd! 
Helaas bleef de eerst paar weken het aantal sollicitanten laag. Uiteraard begrijpelijk maar wel erg jammer. Dit deed ons besluiten om de inschrijfdatum te verlengen met 2 weken. Daarbij is een extra online boost gegeven aan de vacature, wat vele extra brieven opleverde. In totaal hebben we 99 sollicitaties gehad! Een goed resultaat in deze crisistijd. 
Zoals altijd vond ook nu de brievenselectie in gezamenlijkheid plaats. Al was het niet mogelijk dit fysiek te doen maar gebeurde dit in online sessies. Daaruit bleek dat er goede CV’s tussen zaten en dat de zorgorganisaties de sollicitanten graag wilde spreken, maar waar? De van te voren geplande selectiegesprekken op locatie konden uiteraard niet doorgaan. Vanuit WZW konden we gelukkig een oplossing bieden.

Ons kantoor was leeg vanwege het verplichte thuiswerken, maar het bood voldoende gelegenheid om met in acht neming van de richtlijnen alle gesprekken hier te houden. In totaal zijn er een kleine 40 sollicitanten geweest, verdeeld over 2 dagdelen. Zij zijn om het kwartier uitgenodigd, en konden zo in gesprek met de zorgorganisatie. Iedere sollicitant kreeg een (speeddate) gesprek van 15 minuten. Voor sommigen was dit te weinig tijd, voor anderen voldoende. Ongeveer de helft van de sollicitanten is uitgenodigd voor een meeloopdag bij de zorgorganisatie. Deze werden op verschillende manieren ingevuld. Bijvoorbeeld een gesprek met bestaande zorgmedewerkers tijdens een wandeling op het terrein. Of wanneer een organisatie het beleid heeft niemand van buitenaf te ontvangen, de sollicitanten mee te laten lopen bij een andere zorgorganisatie.

Iedereen was en is creatief en inventief in dit wervingsproces! Zo denkt ook het Astrum College mee. Zij organiseerde dat de van te voren af te nemen AMN test online en thuis gedaan kan worden. De intakegesprekken zullen deze keer telefonisch plaatsvinden. Kortom, iedereen denkt en doet mee om wederom deze vierde leerlingenpoule tot een succes te maken. We kijken uit naar de start van een gemotiveerde klas eind september, wellicht nog online.’