Sterk in je werk

De zorg verandert en daarmee het werken in de zorg ook. In het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ van CNV en RegioPlus wordt ingezet op het arbeidsmarktfit maken en het behouden van werknemers in de zorg. WZW draagt het project Sterk in je Werk uit voor onze regio waarbij zij ongeveer 400 kandidaten een gratis loopbaanimpuls kan aanbieden aan iedereen die zich:

  • Al langere tijd niets aan hun loopbaan hebben gedaan
  • Het gevoel hebben dat dit wel moet om weer aan het werk te komen of om een andere baan in zorg en welzijn te krijgen
  • En daar graag hulp bij willen hebben

Heeft uw organisatie werknemers die aan bovenstaande eisen voldoen? Stel ze dan op de hoogte van deze kans!

Bewust worden

Met een persoonlijke aanpak vergroten we de kennis en mogelijkheden van de doelgroep op de arbeidsmarkt. Door loopbaanoriëntatie werken we aan weerbaarheid, wendbaarheid en preventie. Daarnaast maken we de doelgroep bewust van zijn loopbaan en wijzen we ze op bestaande mogelijkheden als loopbaancoaching, loopbaantesten, scholingsmogelijkheden, vacaturebanken en scholingsvouchers.

Medewerkers kunnen zich zelf aanmelden op www.sterkinjewerk.nl. Ze zien dan direct of ze in aanmerking komen voor het gratis loopbaanimpuls. WZW neemt daarna contact op met de werknemer voor een afspraak bij hem/haar in de omgeving.

Mogelijkheden voor uw organisatie

Sterk in je werk kan u als werkgever ondersteunen om uw medewerkers in beweging te brengen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een roadshow, waarin onze loopbaancoaches naar uw organisatie komen en samen met uw medewerkers aan de slag gaan met persoonlijke loopbaancoaching en een aantal workshops en testen.

Wilt u voor die tijd graag al meer informatie over het project dan kunt u contact opnemen met Wendy Penning, w.penning@wzw.nl / 026 389 89 83.

 

Initiatief van CNV en RegioPlus

Het project is een samenwerkingsverband van werkgevers- en werknemersorganisaties: een initiatief van CNV, in samenwerking met RegioPlus en de 14 regionale werkgeversorganisaties waaronder WZW, dat ondersteund wordt door FNV. Het ministerie van VWS heeft een subsidie beschikbaar gesteld om het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ mogelijk te maken.