Nieuws

'Meer geld en personeel geen oplossing voor regeldruk ouderenzorg'

Er is een duidelijk verband tussen de werkdruk en de ervaren regeldruk in de ouderenzorg. Toch ligt de oplossing niet simpelweg in extra geld voor personeel. Het gaat ook om het anders organiseren van kwaliteit van zorg. Dat blijkt uit een onderzoek van de Erasmus school of Health Policy & Management en Zorgbelang Zuid-Holland in opdracht van VWS naar de betekenis van regeldruk in de ouderenzorg.

Regeldruk is een veelbesproken probleem in de ouderenzorg. Regels zouden het leveren van goede kwaliteit van zorg in de weg staan. Het voldoen aan regels, die gepaard gaan met administratieve rompslomp, kost veel tijd. Tijd die niet besteed kan worden aan de zorgverlening. Bovendien zouden  regels de ruimte voor persoonsgerichte zorg inperken, terwijl dit nu juist een belangrijk speerpunt geworden is in de ouderenzorg.

Het onderzoek van ESHPM en Zorgbelang bekijkt op welke manier kan regelruimte worden gecreƫerd om persoonsgerichte zorg mogelijk te maken en tegelijkertijd te voldoen aan de eis van publieke verantwoording.

Lees verder.

Bron: Skipr.nl