Nieuws

Maarten van der Weijden zwemt bij Klimmendaal

Olympisch kampioen en ambassadeur van de landelijke Week van Zorg en Welzijn Maarten van der Weijden komt zwemmen bij Klimmendaal.

Vanaf zondagavond 11 maart zwemt hij binnen 24 uur bij 14 zorgorganisaties in het hele land. Op maandagochtend 12 maart doet hij per helikopter Gelderland aan. Hij zwemt bij Klimmendaal in Arnhem tussen 09.00 en 10.00 uur om ook in deze regio aandacht te geven aan het betekenisvolle werk in de sector Zorg en Welzijn.

Bij Klimmendaal wordt hij ontvangen door een groep jonge revalidanten voor wie bewegen binnen hun revalidatieprogramma een belangrijke plaats inneemt.

Met deze zwemestafette vraagt Maarten van der Weijden aandacht voor het mooie werk dat wordt verzet door de 1,2 miljoen medewerkers en 450.000 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor goede zorg en dienstverlening. “Ik ben trots dat ik dit mag doen, want ik ben natuurlijk ook geholpen door de gehele sector tijdens mijn kanker. Dat motiveert mij extra om mee te werken aan deze zwemestafette”, aldus Maarten van der Weijden.