EVENEMENTEN

Masterclass Arbeidsrecht – 6 november (dag 2)

WZW organiseert in samenwerking met Hanze advocaat een tweetal masterclasses arbeidsrecht. U kunt deze masterclasses los van elkaar volgen (maar uiteraard kunt u zich ook opgeven voor beide dagen).

Dag 2 van de masterclass is op 6 november 2018. Deze dag staat in het teken van de actualiteit, de zorg cao’s en we nemen op dag 2 een ‘kijkje in de keuken’ van de procedure bij de kantonrechter. Hieronder treft u het programma aan.
 

PROGRAMMA
Dag 2

Actualiteiten: nieuwe zorg cao’s, uitspraken, wetgeving & updates
In het ochtendgedeelte zoomen we in op de actualiteit. U wordt bijgepraat over de recente wetgeving, nieuwe zorg cao's en de belangrijkste uitspraken van de kantonrechters. Vragen die o.a. aan de orde komen zijn:

 • Wijziging van het ontslagrecht: wordt het makkelijker om een werknemer te ontslaan?
 • Wat is de stand van zaken over de toekenning van de billijke vergoeding?
 • Hoe voorkom je betaling van die vergoeding?
 • En hoe zit dat met de transitievergoeding? Kan ik die ook gedeeltelijk betalen? En wat verandert er in de opbouw?
 • Wet Arbeid en Zorg: wat zijn de wijzigingen?
 • Invoering 3e ww-jaar. Wat zijn de consequenties?
 • AVG is een feit: bent u al helemaal up-to-date? Zijn er nog tips & trics?
 • Update Participatiewet
 • Arbowet: terugblik & ervaringen.

Toepassing van een cao & ‘kijkje in de keuken’
In het middaggedeelte bespreken we de (on)mogelijkheden om af te wijken van uw cao. Mag u zomaar afwijken van de cao door andere arbeidsvoorwaarden te bieden? Wanneer wel en wanneer niet? Bijvoorbeeld in overleg met de OR? En wat gebeurt er als u in strijd met de cao handelt?

Daarnaast nemen we een ‘kijkje in de keuken’ van een procedure bij de kantonrechter. We nemen u op een praktische wijze mee in de stappen en afwegingen bij het opstarten van een procedure. Vragen die o.a. aan de orde komen zijn:

 • Hoe verloopt een procedure bij de kantonrechter?
 • Wat is uw rol bij deze procedure?
 • Kunt u nog steeds een regeling treffen met de werknemer tijdens een procedure?
 • Welke kosten komen bij een procedure kijken? Krijgt u deze terug als u de procedure wint? Wat is de kosten/baten analyse?
 • Hoe weegt deze procedure mee in de voorfase van het onderhandelen over een regeling?

De eerste masterclass is op 2 oktober 2018.

Resultaten
Na deze module weet u exact wat de laatste stand van zaken is op het gebied van uw cao, de rechtspraak en de wetgeving. Daarnaast weet u of u kunt afwijken van uw cao en hebt u inzicht in een procedure bij de kantonrechter. Daarmee kunt u uw onderhandelingsstrategie inclusief kosten/baten analyse in de voorfase nog beter vaststellen.

Voor wie
Deze masterclass is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.

Kosten
Leden van WZW ontvangen 20% korting op de niet-leden prijs, deze korting is reeds verwerkt in de genoemde prijs.

Speciaal aanbod: Elke extra deelnemer van één organisatie ontvangt 10% korting op de leden of niet-ledenprijs

Deelnamekosten*

Leden WZW: 320,-*
Niet-leden WZW: 400,-*
*Genoemde prijs is exclusief btw.

De masterclass gaat door bij minimaal 8 deelnemers. U wordt tijdig op de hoogte gesteld mocht de masterclass niet door gaan.

Let op: aanmelden is niet vrijblijvend.

Annuleren kan tot 14 dagen voor aanvang van de datum van de activiteit of ondersteuning, waarbij 20% annuleringskosten in rekening worden gebracht. Bij annulering binnen zeven dagen voor aanvang van de activiteit bent u de volledige deelnamekosten verschuldigd.

No show
Indien u niet aanwezig bent bij de activiteit zonder afmelding zijn wij helaas genoodzaakt om de gemaakte kosten bij u in rekening te brengen.

Waar & wanneer
Deze masterclass wordt gehouden op 6 november 2018 van 9.30 tot 15.30 uur. De locatie van de bijeenkomst volgt op een later moment, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Door wie
Roelien Klaver, Annelies Baas en William Seijbel verzorgen deze masterclass. Zij zijn als arbeidsrechtadvocaat werkzaam bij Hanze advocaat. Met hun jarenlange ervaring staan ze zowel grote als kleine zorgorganisaties met raad en daad terzijde.


Opgeven of meer informatie
Via de aanmeldknop kunt u zich opgeven voor de masterclass. Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem contact op met Wendy Penning, via 026 – 389 89 83 of w.penning@wzw.nl


>>AANMELDEN KAN VIA DEZE LINK<<

 

 

Aanmelden

Vul hieronder uw gegevens in