EVENEMENTEN

Masterclass Arbeidsrecht – 2 oktober (dag 1)

WZW organiseert in samenwerking met Hanze advocaat een tweetal masterclasses arbeidsrecht. U kunt deze masterclasses los van elkaar volgen (maar uiteraard kunt u zich ook opgeven voor beide dagen).

De eerste masterclass is op 2 oktober 2018. Deze dag staat in het teken van de zieke werknemer met een arbeidsconflict en/of een functioneringsprobleem & de handelswijze bij incidenten en ernstig disfunctioneren onder de Wkkgz. Hieronder tref u het programma aan.

PROGRAMMA
Dag 1

Ziekte in combinatie met arbeidsconflict & disfunctioneren
In het ochtendgedeelte zoomen we dieper in op zieke werknemer. We bespreken de laatste stand van zaken. En meer specifiek gaan we in op de zieke werknemer met een arbeidsconflict of een (dis)functioneringstraject. Vragen die o.a. aan bod komen zijn:

 • Wat te doen als er naast ziekte ook een arbeidsconflict speelt? Is mediation dan verplicht? Hoe ziet zo’n traject eruit?
 • Hoe ga je om met een zieke werknemer in een verbetertraject? In welke functie en waar moet de werknemer re-integreren?
 • Wanneer kun je (tussentijds) overgaan tot beëindiging van het dienstverband
 • Welke sancties kun je toepassen?
 • Wat zijn de tips & trics bij ziekte in combinatie met arbeidsconflict en/of disfunctioneren?


Incidenten & ernstig disfunctioneren onder Wkkgz
In het middaggedeelte bespreken we de verplichtingen die gelden op grond van de Wkkgz. We bespreken de meldplicht bij incidenten en ernstig disfunctioneren. We gaan niet alleen in op de meldingsplicht, maar we zoomen in het gehele traject. Aan het einde van de middag heeft u een concreet stappenplan die u kunt volgen bij een incident of een situatie van ernstig disfunctioneren. Vragen die o.a. aan bod komen zijn:

 • Wanneer moet je melding doen bij de Inspectie?
 • Wat zijn de consequenties als je dat niet doe?
 • Wat doet de Inspectie na de melding?
 • Hoe bescherm je naast de cliënten, ook je medewerker? Hoe ziet het traject van hoor-wederhoor eruit? Wanneer stel je de medewerker op non-actief?
 • Is een (interne) onderzoekscommissie verplicht? Of wenselijk?
 • En als je tot beëindiging van het dienstverband wil overgaan: wat is dan nodig? Wat moet je kunnen bewijzen bij de kantonrechter?
 • Wat zijn de tips & tricks?

Resultaten
Na deze module weet u exact hoe u om moet gaan met een zieke werknemer waar naast ziekte ook een arbeidsconflict of een functioneringstraject speelt. Na het volgen van deze module bent u daarnaast in staat om aan de hand van een stappenplan zorgvuldig te handelen bij incidenten en ernstig disfunctioneren. Daarnaast weet u wat nodig is om in die situatie te komen tot een beëindiging van het dienstverband.

De tweede masterclass is op 6 november 2018.
 


Voor wie
Deze masterclass is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.

Kosten
Leden van WZW ontvangen 20% korting op de niet-leden prijs, deze korting is reeds verwerkt in de genoemde prijs.

Speciaal aanbod: Elke extra deelnemer van één organisatie ontvangt 10% korting op de leden of niet-ledenprijs

Deelnamekosten*

Leden WZW: 320,-*
Niet-leden WZW: 400,-*
*Genoemde prijs is exclusief btw.

De masterclass gaat door bij minimaal 8 deelnemers. U wordt tijdig op de hoogte gesteld mocht de masterclass niet door gaan. 

Let op: aanmelden is niet vrijblijvend.

Annuleren kan tot 14 dagen voor aanvang van de datum van de activiteit of ondersteuning, waarbij 20% annuleringskosten in rekening worden gebracht. Bij annulering binnen zeven dagen voor aanvang van de activiteit bent u de volledige deelnamekosten verschuldigd. 

No show
Indien u niet aanwezig bent bij de activiteit zonder afmelding zijn wij helaas genoodzaakt om de gemaakte kosten bij u in rekening te brengen.

Waar & wanneer
Deze masterclass wordt gehouden op 2 oktober 2018 van 9.30 tot 15.30 uur. De locatie van de bijeenkomst volgt op een later moment, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Door wie
Roelien Klaver, Annelies Baas en William Seijbel verzorgen deze masterclass. Zij zijn als arbeidsrechtadvocaat werkzaam bij Hanze advocaat. Met hun jarenlange ervaring staan ze zowel grote als kleine zorgorganisaties met raad en daad terzijde.

Opgeven of meer informatie
U kunt zich aanmelden via onderstaande aanmeldknop. Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem contact op met Wendy Penning,  via 026 – 389 89 83 of w.penning@wzw.nl.


>>AANMELDEN KAN VIA DEZE LINK<<

 

Aanmelden

Vul hieronder uw gegevens in