EVENEMENTEN

Aanpak tekorten: focus op carrièreswitchers

Informatiebijeenkomst over zij-instroom

 

Zoek jij extra instroom? Wil jij goed gemotiveerde medewerkers werven? Die kort op te leiden zijn én snel inzetbaar? Kom dan naar deze informatiebijeenkomst over carrièreswitchers! Tijdens deze interactieve informatiebijeenkomst ga je onderzoeken wat jij moet doen om een zij-instroomtraject te laten slagen.

 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het actieprogramma Waard om voor te werken! waarbij we focussen op zij-instroom en bijzondere doelgroepen. Weet jij nog niet hoe je deze gemotiveerde maar nog niet gekwalificeerde doelgroep concreet inzet als waardevolle medewerker? Meld je dan aan via onderstaande aanmeldformulier!

 

Deze bijeenkomst is met name geschikt voor:

 

  • Recruiters
  • HR-professionals
  • Opleidingsadviseurs

 

 

PROGRAMMA

 

14.45 - 15.00    Ontvangst met koffie en thee

15.00 - 15.15    Korte presentatie 'Kansen in arbeidsmarktcijfers'

15.15 - 16.15    Mini-workshop:

                         - Werving

                         - Arbeidsvoorwaarden

                         - (Verkort) Opleiden

                         - Inrichting van organisatie   

16.15 - 16.50     Best Practise door Evelien Tukker van Icare en opleider

16.50 - 17.00     Afsluiting (met informatie over matchbijeenkomst in maart)

 

 

INHOUD

 

Kansen in arbeidsmarktcijfers

Tjerry Verhoeven (WZW) geeft een korte uitleg over de tekorten in de regio. Waar liggen de kansen? Welke doelgroepen kun je aanspreken?

 

Mini-workshop

Na de presentaties over de arbeidsmarktcijfers gaan we aan de slag. Want wat heeft een organisatie nodig om zij-instromer op te leiden en te laten werken? In de mini-workshop wordt je aan het denken gezet over de rol van HR en opleidingsadviseurs. Moet je je wervingsstrategie aanpassen aan deze doelgroep en hoe het zit met de arbeidsvoorwaarden? Wat moet je binnen jouw organisatie veranderen om deze carrièreswitchers effectief te kunnen opleiden en te laten werken? Wat zijn de uitdagingen en waar liggen de valkuilen?

 

Best practice

Icare heeft afgelopen jaar een zij-instroomprogramma uitgevoerd. Evelien Tukker van Icare geeft uitleg over de aanpak om dit tot een succes te maken, welk resultaat ze hebben behaald en op welke manier zij om zijn gegaan met hobbels op de weg.

 

Matchbijeenkomst

Bij voldoende animo wordt tijdens de Week van Zorg en Welzijn een matchbijeenkomst georganiseerd. Hier kunnen organisaties in contact kunnen komen met geïnteresseerde zij-instromers.

 

 

Meer informatie over het actieprogramma 'Waard om voor te werken' vind je via www.waardomvoortewerken.wzw.nl

 

 

DATUM

Maandag 5 februari 2018 van 14.45 tot 17.00 uur.

 

LOCATIE

WZW, Zeelandsingel 40, 6845 BH Arnhem.

 

DEELNAMEKOSTEN

Deze bijeenkomst is kosteloos.

Bij no show zijn wij genoodzaakt € 50,00 excl. btw in rekening te brengen. Op deze bijeenkomst zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Deze vind je op www.wzw.nl.

 

AANMELDEN

Aanmelden kan via bovenstaande aanmeldknop.

 

INFORMATIE

Voor meer inhoudelijke informatie over deze themabijeenkomst kun je contact opnemen met Susanne Haarsma, s.haarsma@wzw.nl / 026 - 389 89 83.

Aanmelden

Vul hieronder uw gegevens in